HOME
ZOEKTIPS
LINKS en LITERATUUR
ORGELS
LAATSTE WIJZIGINGEN
OVER ONS
DONATIES


LAATST BIJGEWERKT OP 24-08-2019

Kapel Benzenrade

 
Soort gebouw: Kapel
Plaats: Benzenrade
Gemeente: Heerlen
 
Adres: Benzenrade to 24
Postcode: 6419 PG
Coördinaten: x: 196770, y: 319300
 
Huidig gebruik: Kapel

Foto: april 2006

Ruimtelijke context

De kapel ligt op een driesprong midden in de buurtschap Benzenrade. De kapel staat op een ruim grondstuk en is omgeven door een plantsoen, begrensd door een lage ligusterhaag.

Locatie

Type

Rechthoekige kapel, opgetrokken in Kunradersteen met voor de ingang een afdak, dat steunt op twee pilaren, eveneens van Kunradersteen.

Exterieur

 Zijkant. Foto: april 2006

De kapel heeft een met zwarte dakpannen gedekt, licht geknikt zadeldak. Op het dak bevindt zich een kleine dakruiter, bekroond met een eenvoudig kruis. Het afdak boven de ingang is met dezelfde soort pannen gedekt. Aan de voorzijde is een grote, rechthoekige toegangsdeur in hout en glas aangebracht. Aan weerszijden bevindt zich een rondboogvenster. Hoog in de achterzijde is klein rond raam aangebracht.

 Achterkant. Foto: april 2006

Interieur

 Foto: juni 2006

Het ruime interieur is witgepleisterd en heeft een schrootjes tongewelf. in de boog aan de koorkant is een muurschildering aangebracht. Op een groot houten altaar, dat via drie trappen te bereiken is, staat een polychroom H. Hartbeeld. Links van het altaar staat een beeld van Maria met kind, rechts opnieuw een H. Hartbeeld. De kapel is voorzien van knielbankjes en men kan er een kaarsje offeren.

Kapel Benzenrade
Kapel Benzenrade
Kapel Benzenrade
Kapel Benzenrade
Kapel Benzenrade
Kapel Benzenrade