HOME
ZOEKTIPS
LINKS en LITERATUUR
ORGELS
LAATSTE WIJZIGINGEN
OVER ONS
DONATIES


LAATST BIJGEWERKT OP 21-05-2024

Fatimakapel Napoleonsweg

 
Soort gebouw: Kapel
Plaats: Haelen
Gemeente: Leudal
 
Adres: Napoleonsweg bij 5
Postcode: 6081 AA
 
Huidig gebruik: Devotiekapel

Foto: juni 2009

Ruimtelijke context

De kapel ligt een stukje van de weg tussen twee woonhuizen, aan het nu doodlopende gedeelte van de Napoleonsweg aan de rand van Haelen, in de schaduw van enige coniferen en aan de rand van een akker.

Locatie

Type

Wit geschilderde bakstenen kapel met klokgevels en zadeldak.

Exterieur

 Foto: juni 2009

De kapel is opgetrokken in baksteen en is, behoudens een plint van een paar stenen, wit geschilderd. De voor- en achtergevel hebben een klokvorm. Het grondvlak van de kapel is rechthoekig en het zadeldak is met zwarte pannen gedekt. De toegang heeft een rondboog en wordt gesloten met een deur van hout met glas. In de zijgevels zijn elk twee rondboogvensters aangebracht. Op het dak staat een blauwe dakruiter met daarop een smeedijzeren kruis.

Interieur

Foto: juni 2009

Het interieur is opvallend. De achterwand is wit gestuukt en voorzien van een kleurrijke muurschildering met teksten. Voor deze wand staat op een altaar een afbeelding van Maria van Fatima, gekleed in een mooie mantel. De zijwanden zijn uitgevoerd in schoon metselwerk. Op de rechterwand is op de steen eveneens een wandschildering aangebracht met een tekst. Er staan een bank en een aantal knielstoeltjes in de kapel.

Fatimakapel Napoleonsweg
Fatimakapel Napoleonsweg
Fatimakapel Napoleonsweg
Fatimakapel Napoleonsweg