HOME
ZOEKTIPS
LINKS en LITERATUUR
ORGELS
LAATSTE WIJZIGINGEN
OVER ONS
DONATIES


LAATST BIJGEWERKT OP 11-07-2024

Zoektips

Enkele zoektips om een kerk, klooster of kapel te vinden:

1 Gestructureerd zoeken.

U kunt gestructureerd zoeken door via het keuzeblok "maak een keuze" een zoekrubriek te kiezen en vervolgens de beginletter aan te klikken en dan op zoek te klikken. U heeft de mogelijkheid om op 6 verschillende rubrieken te zoeken. Houd daarbij rekening met de volgende tips:

  • Als u de exacte naam van dorp, buurtschap, plaats of wijk kent, kunt u het betreffende gebouw waarschijnlijk vinden via de beginletter bij Alfabetische plaatsnamen. Maar let op: u vindt bijvoorbeeld de Martinuskerk in Wijck hier alleen als u inderdaad zoekt op plaatsnaam Wijck en niet bij de plaatsnaam Maastricht
  • Als u niet zeker bent van de juiste plaatsnaam kunt u het beste zoeken via de rubriek: Gemeente. Door via de beginletter een gemeente te kiezen ziet u alle plaatsen, dorpen, buurtschappen of wijken van de betreffende gemeente en de bijbehorende gebouwen.
  • Als u de naam van een kerk of ander gebouw kent, bijvoorbeeld Annakerk of Lambertuskerk kunt u ook zoeken via de rubriek Naam v/h kerkgebouw. Daar vindt u per beginletter alle opgenomen gebouwen in alfabetische volgorde. Hier kunt u bijvoorbeeld ook zien hoeveel Martinuskerken er in Limburg zijn.
  • Als u wilt weten aan welke gebouwen een bepaalde architect een bijdrage heeft geleverd kunt u dat vinden via de rubriek Architecten, waarbij vaak ook een korte biografie van de architect is opgenomen.
  • Als u wilt weten aan welke gebouwen een bepaalde kunstenaar heeft meegewerkt kunt u dat vinden via de rubriek kunstenaars, waarbij in een aantal gevallen ook een korte biografie van de betreffende kunstenaar is opgenomen.
  • Bij zoeken via Dekenaat/kerkverband kunt u enerzijds vinden welke parochiekerken bij een een bepaald dekenaat horen of welke protestantse kerken bij welk kerkverband horen, maar apart vindt hier ook de opgenomen moskeeën en synagogen.
  • Het veld Wijk is in het algemeen maar weinig gebruikt, omdat de wijk meestal al als plaatsnaam is opgevoerd. Er zijn enkele uitzonderingen, bijvoorbeeld de wijk Baandert in Sittard.

2 Vrij zoeken.

Via de keuzeknop "Alles" kunt u een vrije zoekterm invullen. Wilt u bijvoorbeeld weten in welke kerkgebouwen een orgel van Verschuere staat kunt u hier de zoekterm Verschuere invullen. U krijgt dan een overzicht van alle gebouwen waarbij de naam Verschuere vermeld is.

Hopelijk vindt u via deze tips een gebouw iets eenvoudiger.